Rotes Thai Curry mit Reis Rezept - Red Thai Curry Recipe





Rotes Thai Curry ist eines der Lieblings Mahlzeiten meines Schwagers. Er hat mir dieses Rezept gezeigt und es mir beigebracht – Nun will ich es mit euch teilen. Super einfaches Thai Curry, und so wahnsinnig lecker!

Zutaten:

1 ½ EL Zucker
Salz (zum abschmecken)
2-3 TL Fischsauce
2-4 EL Rote Thai Curry Paste
1 Zwiebel
400ml Kokosmilch
2 Hähnchen Brüste
Champignon (ca. 80g)
3 Paprika Schoten (Rote, Gelb & Gruen)


Zubereitung:

1 Gemüse waschen und in mundgerechte Stücke schneiden. (Paprika & Zwiebel in dünne Scheiben schneiden)
2 2 EL Öl in einer Bratpfanne erhitzen.
3 Rote Curry Paste einwenig anbraten.
4 Gewürfelte Hähnchen Brust dazugeben und anbraten bis es durch ist. (nicht mehr rosa)
5 Gemüse dazugeben und mit anbraten.
6 Fischsauce, Zucker & Kokosmilch dazugeben und gut vermischen.
7 Das Curry gute 5-10 Minuten köcheln lassen bis das Gemüse bissfest ist.
8 Mit frisch gekochtem Reis servieren & geniessen


Und fertig ist euer Rotes Thai Curry. War doch super einfach nicht? Das Gemüse könnt ihr selbstverständlich auch durch anderes ersetzen, lasst eurer Fantasie freien lauf.
Viel spass beim nachmachen, und nicht vergessen, wenn Ihr ein Foto davon online postet, markiert doch das Ganze mit #InCook. So kann ich eure Kreationen sehen!

Bis zum nächsten mal!

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Red Thai curry is one of my brother in law’s favorite dish. He taught me how to make this, and I wanted to share it with you. It’s very simple to make and only requires a few ingredients!

Ingredients:

1 ½ Tbsp Sugar
Salt to taste
2-3 Tsp Fish Sauce
2-4 Tbsp Red Thai Curry Paste
1 Onion
400ml Coconut Milk
2 Chicken Breasts (cubed)
Mushrooms (approx. 80g)
3 Bell Pepper (red, yellow and green)

Directions:

1 Wash the veggies and cut into bite size pieces. (I cut the bell peppers and the onion into thin slices)
2 Heat 2 Tbsp oil in a frying pan.
3 Add the red curry paste and fry for 1-2 minutes.
4 Add the chicken an cook/fry until completely cooked through (it should not be pink anymore).
5 Add the veggies stir together, and cook for a few minutes.
6 Now add the fish sauce, sugar and coconut milk and mix until well combined.
7 Cook the curry for at least 5-10 minutes, or until the veggies are soft.
8 Serve with freshly cooked rice, enjoy!


And there you have it, homemade Red Thai Curry. Wasn’t this super easy and quick? You can of course change the veggies in the recipe to whatever you like, but these are the ones mainly used when making red Thai curry.
Have fun making them, and don’t forget, if you post a picture online, tag it with #InCook so I can see it!

Until next time!

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