Schweizer Chräbeli (Anis Kekse) Rezept - Swiss Chräbeli (Anise Cookies) Recipe



Chräbeli oder einfach Anis Kekse sind ein Schweizer Klassiker an der Weihnachtszeit! Ich habe hier für euch das einfache aber so fantastisch leckere Rezept.


Zutaten:

Teig

4 Eier
1 Prise Salz
½ TL Anis
550-600g Mehl
450g Puderzucker


Zubereitung:

1 Eier, Salz, Anis & Puderzucker luftig schlagen (ca. 5 min).
2 Anschliessend das Mehl unterheben bis sich ein weicher Teig formt.
3 Ein Blech mit Butter einfetten.
4 Dann den Teig in ca. 1.5 cm dicke Stränge rollen.
5 Den Strang, dann in ca. 5cm lange Stücke schneiden.
6 Die einzelnen Stücke dann 2-3 längs bis in die Mitte einschneiden. (Damit sich die Chräbeli, (Krallen) formen.
7 Die Kekse dann leicht biegen und auf das eingefettete Backblech legen & über Nacht trocknen lassen.
8 Am nächsten Tag dann die Chräbeli bei 140 Grad (mit leicht geöffneter Backofentür, ich mache dies immer mit einem Holz-Kochlöffel) für ca. 20-25 min backen.
9 Auskühlen lassen & geniessen.

Und fertig sind eure super leckeren Schweizer Weihnachtsguetzli.

Bis zum nächsten mal!
_______________________________________

Chräbeli, or just anise cookies are a typical Swiss Christmas cookie! They're easy to make and so delicious, here the recipe for you.

Ingredients:

Cookie Dough

4 Eggs
1 Pinch Salt
½ Tsp Anise seeds
550-600g Flour
450g Powdered Sugar

Directions:


1 Mix together eggs, salt, anise seeds and powdered sugar until pale and fluffy. (approx. 5min).
2 Now add the flour and mix until a soft dough forms (it should not be sticky anymore).
3 Grease a baking pan with butter and set aside.
4 Now roll the dough into 1.5cm thick ropes
5 Cut the ropes into 5cm long individual pieces.
6 Now make 2-3 cuts into each piece (just until the middle) so the chräbeli (crawls) form.
7 Then slightly bend the cookies and lay them on the greased baking pan, let dry over night
8 On the next day, bake the cookies at 140 degree Celsius (with a slightly opened oven door, I usually stick a wooden spoon into the door) for about 20-25 minutes, or until golden brown at the bottom.
9 Let them cool & enjoy!

And there you have it, a delicious Swiss Christmas treat! If you try them, let me know what you think, I personally love them, and so does my family! Have an amazing holiday season!


Until next time!

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog