Zuckerstangen Kekse Rezept - Candy Cane Cookies Recipe
Diese Kekse sehen nicht
nur festlich aus, sie schmecken auch noch fantastisch! Knusprig, dennoch
weich, diese Kekse passen perfekt zum Kaffee oder Tee!
Zutaten:
400g Mehl
2 Eier
½ TL Backpulver
1 Prise Salz
1-2 TL Vanille Extrakt
Rote Lebensmittelfarbe
180g Zucker
170g Butter (weich)
Zubereitung:
1 Zucker und Butter in einer Schüssel cremig
schlagen.
2 Vanille Extrakt und Eier nacheinander untermischen.
3 Salz, Backpulver und Mehl nun dazugeben und zu
einem Teig formen.
4 ½ des Teiges rot einfärben.
5 Nun beide Teige für min.
1h im Kühlschrank fest werden lassen.
6 Jeweils ca. 5cm grosse
Stücke von beiden Farben abreissen und zu ca. 15cm langen Strängen rollen.
7 Die Enden der Stränge
leicht zusammen drücken und ineinander verdrehen.
8 Zu einer Zuckerstange
formen und auf ein Backblech das mit Backpapier belegt ist legen.
9 Die Kekse nun bei 190
Grad für ca. 10 Minuten backen und dann auskühlen lassen.
Und fertig sind eure
festlichen Zuckerstangen Kekse! Wie schon am Anfang erwähnt sehen die nicht nur
traumhaft aus, sondern schmecken auch fantastisch! Viel Spass beim nachmachen.
Bis zum nächsten mal!
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These gorgeous cookies do not only look
festive, but also taste amazing! They are the perfect cookie to go along your
daily cup of tea or coffee!
Ingredients:
400g Flour
2 Eggs
½ Tsp. Baking Powder
1 Pinch of Salt
1-2 Tsp. Vanilla Extract
Red Food Coloring
180g Sugar
170g Butter (soft)
Directions:
1 Mix sugar and
butter in a bowl until well combined.
2 Add vanilla extract
and eggs one by one and mix well.
3 Add salt, baking powder
and flour until a dough forms.
4 Split the dough
into two equal sized pieces and color one of it red.
5 Put both pieces in a zip log bag and
refrigerate for at least 1 hour.
6 Now take approx. 5cm big pieces of each
colored dough and form them into a approx. 15cm long rope.
7 Pinch together the ends of the ropes and
twist them together. (so you get the color variation of a candy cane)
8 Form a candy cane by bending one end of the
rope and put them on with baking paper lined baking sheet.
9 Bake the cookies at 190 degree Celsius for
about 10 minutes, let them cool and enjoy!
And there you have it, gorgeous festive candy
cane cookies! Like I mentioned at the beginning, they do not only look amazing,
but also taste delicious! Have fun making them!
Until next time!
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