Zuckerstangen Kekse Rezept - Candy Cane Cookies Recipe



Diese Kekse sehen nicht nur festlich aus, sie schmecken auch noch fantastisch! Knusprig, dennoch weich, diese Kekse passen perfekt zum Kaffee oder Tee!



Zutaten:

400g Mehl
2 Eier
½ TL Backpulver
1 Prise Salz
1-2 TL Vanille Extrakt
Rote Lebensmittelfarbe
180g Zucker
170g Butter (weich)


Zubereitung:

1 Zucker und Butter in einer Schüssel cremig schlagen.
2 Vanille Extrakt und Eier nacheinander untermischen.
3  Salz, Backpulver und Mehl nun dazugeben und zu einem Teig formen.
4 ½ des Teiges rot einfärben.
5 Nun beide Teige für min. 1h im Kühlschrank fest werden lassen.
6 Jeweils ca. 5cm grosse Stücke von beiden Farben abreissen und zu ca. 15cm langen Strängen rollen.
7 Die Enden der Stränge leicht zusammen drücken und ineinander verdrehen.
8 Zu einer Zuckerstange formen und auf ein Backblech das mit Backpapier belegt ist legen.
9 Die Kekse nun bei 190 Grad für ca. 10 Minuten backen und dann auskühlen lassen.

Und fertig sind eure festlichen Zuckerstangen Kekse! Wie schon am Anfang erwähnt sehen die nicht nur traumhaft aus, sondern schmecken auch fantastisch! Viel Spass beim nachmachen.


Bis zum nächsten mal!
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These gorgeous cookies do not only look festive, but also taste amazing! They are the perfect cookie to go along your daily cup of tea or coffee!

Ingredients:

400g Flour
2 Eggs
½ Tsp. Baking Powder
1 Pinch of Salt
1-2 Tsp. Vanilla Extract
Red Food Coloring
180g Sugar
170g Butter (soft)


Directions:

1 Mix sugar and butter in a bowl until well combined.
2 Add vanilla extract and eggs one by one and mix well.
3  Add salt, baking powder and flour until a dough forms.
4 Split the dough into two equal sized pieces and color one of it red.
5 Put both pieces in a zip log bag and refrigerate for at least 1 hour.
6 Now take approx. 5cm big pieces of each colored dough and form them into a approx. 15cm long rope.
7 Pinch together the ends of the ropes and twist them together. (so you get the color variation of a candy cane)
8 Form a candy cane by bending one end of the rope and put them on with baking paper lined baking sheet.
9 Bake the cookies at 190 degree Celsius for about 10 minutes, let them cool and enjoy!

And there you have it, gorgeous festive candy cane cookies! Like I mentioned at the beginning, they do not only look amazing, but also taste delicious! Have fun making them!


Until next time!

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