Glühwein (original & alkoholfrei) Rezepte - Mulledwine (original & alc. free) Recipes



Zur dieser kalten Jahreszeit brauch man ein wärmendes Getränk! Glühwein schmeckt mir sooo sehr, und ich dachte mir, da das sonst an den Märkten immer so teuer ist, zeige ich euch wie ihr selbst zuhause Glühwein machen könnt. Hier hab ich zwei Rezepte für euch, einmal den originalen Glühwein und eine Variation die Alkoholfrei ist!



Zutaten:

200g Zucker
2 Mandarinen
1 Limette
1 Zitrone
2 Zimtstangen
1 Vanilleschote
6 Nelken
2 Anissterne
1 Prise Muskatnuss
2 Flaschen Rotwein (oder für die Alkoholfreie Variante 2 Flaschen Traubensaft – dann aber nur 100g Zucker verwenden!)

Zubereitung:

1 Zucker, die Schale der Zitrusfrüchte, den Saft der Mandarinen, Zimtstangen, Vanilleschote (aufschneiden und das Mark auskratzen), Nelken, Anissterne sowie die Prise Mustkatnuss in eine Pfanne geben.
2 Rotwein (Traubensaft) bis der Zucker damit bedeckt ist dazugeben.
3 4-5 Minuten auf Hoher Stufe kochen, bis sich ein dickflüssiger Sirup bildet.
4 Dann den restlichen Rotwein (Traubensaft) dazugeben und auf niedriger Stufe ca. 5 Minuten aufwärmen. (Wichtig ist das ganze nicht kochen zu lassen, da ansonsten der Alkohol verdampft)

Und fertig ist euer super leckere Glühwein. Ich muss sagen das Ganze schmeckt um einiges besser als der gekaufte Glühwein!


Bis zum nächsten mal!
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Mulled wine, probably one of the most delicious drinks you can have in this cold season! I personally love it, and I thought since they are always overpriced at the Christmas markets, that I am going to show you how to make it yourself! I have two recipes for you, one is the original version, and the other option is the alcohol free version!

Ingredients:

200g Sugar
2 Clementine’s
1 Lime
1 Lemon
2 Cinnamon Sticks
1 Vanilla Bean
6 Cloves
2 Anise Stars
1 Pinch Nutmeg
2 Bottles Red Wine (or for the alcohol free version, use two bottles of grape juice – if you choose to do the alcohol free version, only use about 100g Sugar!)

Directions:

1 Add sugar, the zest of your citrus fruits, the juice of the clementine’s, cinnamon sticks, vanilla bean (cut in half and scraped out the „beans“), cloves, anise and the pinch of nutmeg into a saucepan.
2 Add red wine (or grape juice) until the sugar is covered with it. (a bit less than half a bottle)
3 Cook on high heat for about 4-5 minutes, until a thick syrup forms.
4 Then lower the heat to low, and add the remaining of your wine (or grape juice) and warm for approx. 5 minutes. (do not cook the mulled wine, because the alcohol will evaporate)

And there you have it, homemade delicious mulled wine. And I have to add, this homemade drink is much much better than the bought version, Enjoy!


Until next time!

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