Pfundkuchen Grundrezept - Poundcake Basic Recipe




Die Mutter aller Kuchen, der Pfundkuchen. Hier das einfache Grundrezept für euch!





Zutaten:

210g Mehl
225g Butter
85g Sour Cream
4 Eier
225g Zucker
1/2 TL Vanille Extrakt
1/2 TL Salz
1 TL Backpulver 

Zubereitung:


1 Butter und Zucker schön cremig schlagen, bis die Masse heller wird.

2 Dann Vanille Extrakt dazugeben und untermischen.
3 Nun nacheinander die Eier hinzufügen und gut mischen.
4 Anschliessend Backpulver, Salz und Mehl mischen, und unter die Buttermischung heben.
5 Sobal das ganze ein wenig vermischt ist, Sour cream dazugeben und gut mixen.
6 Bei 180 Grad für ca. 35-50min backen, je nachdem was für eine Backform ihr verwendet.

Und fertig ist der Pfundkuchen, es wird gesagt, dass der Pfundkuchen die Mutter aller Kuchen Rezepte ist, da dies der 1. Kuchen ist der "erfunden" worden ist.



Bis zum nächsten mal!

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The mother of all cakes, the poundcake. Here the easy recipe for you!

Ingredients:


210g Flour
225g Butter
85g Sour Cream
4 Eggs
225g Sugar
1/2 Tsp Vanilla Extract
1/2 Tsp Salt
1 Tsp Baking Powder
Directions:


1 Mix butter and sugar in a bowl until pale and creamy.
2 Add vanilla and mix.
3 Now add the eggs, one by one.
4 After that, mix baking powder, salt and flour and add to the butter mixture and mix.
5 When the flour is mix in a bit, add the sour cream and mix until well combined.
6 Bake at 180 degree celsius for about 35-50 minutes, depending on the baking pan you use.

And there you have it, a yummy poundcake. It has been said, that the pound cake is the mother of all cake, since this was the first cake recipe that was "invented".

Until next time!

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