Gemüse Hähnchen Auflauf Rezept - Vegetable Chicken Casserole Recipe



Ein Rezept auf einem Blech, schnell gemacht & schmeckt so lecker. Dieser „Auflauf“ ist super, da man einfach Gemüse reinpacken kann, welches man gerade im Kühlschrank hat.


Zutaten:

1kg Hähnchen Schenkel
3 Knoblauch Zehen
1 Zwiebel
150-200ml Weisswein (oder Gemüse Brühe)
Paprika Gewürz (nach Geschmack)
3-4 EL Tomaten Mark
3-4 EL Oliven Öl
Salz zum abschmecken

Gemüse das ich verwendet habe:
Kürbis
2-3 Paprika
Süsskartoffel
4-5 Kartoffeln
1-2 Zucchini

Zubereitung:

1 Hähnchen waschen und würzen.
2 Zwiebel & Gemüse schälen, in grobe Stücke schneiden und in die Auflauf Form geben.
3 Knoblauchzehen pressen und zum Gemüse geben.
4  Tomaten Mark, Oliven Öl, Paprika, Weisswein und Salz dazu geben und alles gut vermischen.
5 Die Hähnchen Schenkel auf das Gemüse geben und bei 200 Grad Celsius für ca. 35-45 Minuten backen. (oder einfach bis das Gemüse weich ist.)

Und fertig ist euer Gemüse Hähnchen Auflauf, guten Appetit!


Bis zum nächsten mal!
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A recipe on one baking dish, easy to make and tastes so delicious! This “Casserole” is amazing, because you can make it with vegetables you already have in the fridge.

Ingredients:

1kg Chicken Thighs
3 Garlic Cloves
1 Onion
150-200ml White wine (or Vegetable Stock)
Paprika seasoning (to taste)
3-4 Tbsp Tomato Paste
3-4 Tbsp Olive Oil
Salt to taste

Vegetables I have used:
Pumpkin
2-3 Sweet Peppers
Sweet Potato
4-5 Potato
1-2 Zucchini

Directions:

1 Wash and season the chicken.
2 Cut onion and vegetables into bite size pieces and add them to your baking dish.
3 Press the garlic and add to the vegetables. 
4 Add tomato paste, olive oil, paprika seasoning, white wine and salt to the vegetables and mix well.
5 Place the chicken on top of your vegetables and bake everything at 200 degree Celsius for about 35-45 minutes. (or until vegetables are soft and the chicken is gold brown)

And there you have it, a delicious casserole. Simple and easy to make, but heavenly delicious, enjoy!


Until next time!

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